Postup:
- Nahrubo nastrúhame šalátovú uhorku, vytlačíme šťavu a uhorku zmiešame s bielym jogurtom.
- Pridáme čerstvý alebo sušený cesnak podľa chuti. Tzatziky by však nemali byť príliš cesnakové.
- Vmiešame štipku bieleho korenia, 1 lyžičku olivového oleja, 1 lyžicu vínneho octu, kôpor + soľ.
- Ideálne konzumácia je až po 15tich minútach, až sa jednotlivé chute zmiešajú a preležia.
- Potom necháme ideálne vychladiť. podávame s bielym pečivom. Najlepšie s francúzskou bagetou, alebo opečeným toastovým chlebom. Tzatziky by nemali byť tekuté, skôr ľahko roztierateľné.
Prajeme príjemné maškrtenie!
Na tento recept odporúčame použiť Rojikovo korenie Tzatziky, ktoré dodá Vášmu pokrmu ešte lepšiu chuť.