Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajky prelejeme vriacou vodou, necháme 1 minútu pôsobiť, stiahneme šupku a dužinu nakrájame na kocky. Cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Červenú repu umyjeme, olúpeme a nastrúhame nahrubo. Zelerové stopky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Bielu kapustu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu podusíme na rozpustenom masle do sklovita. Pridáme zeleninu a asi 15 min dusíme na miernom plameni. Prilejeme vývar, okoreníme soľou, čiernym korením, cukrom a citrónovou šťavou a necháme ďalších 30 min povariť. Zelené bylinky umyjeme, nahrubo nasekáme a časť z nich odložíme bokom. Zvyšok vmiešame do polievky. Polievku podávame so zákysom a posypeme zvyšnými bylinkami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Petržlen sušený | Čierne korenie mleté | Kôpor |
Hrubozrnná morská soľ |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne