Zmes výborného korenia ponúkajúca široké využitie. Univerzálne suroviny, z ktorých je Aztécky poklad vyrobený, Vám ochutia takmer akýkoľvek druh jedla.
Zmes korenia bez glutamánu vhodné na pečenie a grilovanie mäsa a zeleniny. Vhodné pre deti od 6 rokov.
Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…
Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…
Sú to listy vavrínu, stále zeleného kra. Aj sušené listy by mali mať pekne zelenú farbu. Dávajte ho do každého pácu na mäso, do nálevov na zeleninu a na huby, do hovädzej polievky, do omáčok a na…
Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…
Výborný pomocník v kuchyni, ktorý je stále po ruke. Nemusíte ho lúpať ani drviť. Sušený cesnak je nakrájaný na plátky a nachystaný priamo na použitie. Pritom si zachováva svoju pôvodnú vôňu, silu…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Chilli papričky patria do skupiny pikantného korenia (koreniacich zmesí). Odporúčame ich používať do omáčok, gulášov, na zaváranie, využitie predovšetkým na prípravu mexických a indických pokrmov.…
Aromatická koreniaca zmes chlebové korenie pre dochutenie Vášho domáceho pečiva. Vhodné ako pre prípravu v bežnej rúre, tak v domácej pekárni. Dodá pečivu arómu a jeho chuť a vôňa Vás bude každé…
Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…
Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.
Zmes k príprave steakov, zveriny a predovšetkým rýb, vhodná i k dochuteniu zeleninových šalátov. Dodáva pokrmom peprovo-kyslastú chuť. Najväčšie využitie však nachádza hlavne na steakoch z…
Detská vega je zmes sušenej zeleniny, ktorá svoje uplatnenie nájde nielen v polievkach. Táto koreniaca zmes je ideálna na dochutenie jedál. Skúste ju pridať napríklad do pomazánok, šalátov,…
Táto koreniaca zmes je vhodná do mletých mäsových zmesí. Pridávajte napríklad do karbonátkov, sekanej alebo zeleninovej kaše. Svoje využitie nachádza taktiež v polievkach, predovšetkým v…
Táto zmes grilovacieho korenia má v kuchyni široké využitie. Je vhodná ako na hydinu, bravčové a rybie mäso, tak taktiež na pečenie, grilovanie alebo k príprave marinád. Môžete pridať i do rizota,…
Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…
Hubové korenie vyniká predovšetkým svojou arómou. Pridáva sa do hubových pokrmov, ale je vhodné taktiež do polievok (zemiaková, karfiolová atď.), do omáčok, na mäso i na zverinu.
Jalovec celý alebo borievka je vhodný hlavne do ťažších pokrmov. Jeho bohatá živicová aróma sa výborne hodí na zverinu, mäso na divoko, na škopové, do marinád, do gulášov, alebo skúste i do kyslej…
Máte radi domáce klobásky? Tento koreniaci prípravok Vám s výrobou a dochutením pomôže. Návod na použitie: 10g zmesi/ 1kg. Môžete použiť taktiež do sekanej alebo do karbonátkov.
Kôpor je často používaná bylina, ktorú možno pestovať na záhradkách. Používa sa predovšetkým ako dochucovadlo k rybám. Hodí sa tiež veľmi dobre k hovädziemu, zverine alebo hydine. Pridáva sa do…
Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická.
Zelený peper sú vlastne bobule peprovníku, ktoré sú žaté ešte nedozrelé. Zelený peper je veľmi aromatický a hodí sa napríklad do paštét, zeleniny, mäsových zmesí a pokrmov.
Pikantná zmes Maďarské korenie iste poteší každého milovníka ostrých jedál. Hodí sa na prípravu či dochucovanie všetkých druhov gulášov. Dobre dochutí aj držkovú polievku, kura na paprike alebo…
Korenie majorán je zmes listov a kvetov tejto bylinky. Používa sa hlavne do paštét, strukovinových pokrmov, polievok, na dusenie, do údenín, nechýba ani vo fašírkach a dobre chutí aj s hovädzím.
Medvedí cesnak je bylina rastúca vo voľnej prírode. Môžeme ju použiť ako liečivú bylinu, ale aj ako korenie do zeleninových a cestovinových šalátov, polievok, omáčok, k mäsu a do pomazánok. Je…
Zmes korenia Medvedí grill sa používa na pečenie, grilovanie, minútky, dusenie, ryby, kuracie mäso alebo zeleninu. Je veľmi chutná a dodá jedlu výraznú chuť i arómu.
Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…
Paprika sladká je základom mnohých všeobecných jedál. Pridáva sa do takmer všetkých mäsitých pokrmov, ako základ niektorých omáčok, do studenej kuchyne, na dofarbenie jedál.
Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia.
Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…
Čistá jemná zmes voňavého korenia bez kypridiel a prídavných látok. Zloženie koreniacej zmesi prevonia nielen váš pokrm, ale taktiež byt. Okrem klasického perníka ho možno použiť tiež do vianočiek…
Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…
Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok, omáčok, pod mäso a na pečené mäso. Ďalej taktiež do pečiva, pri varení zemiakov a kapusty, do pomazánok, ku…
Pre tých z vás, ktorí nemajú radi výraznú chuť rasce a prekáža im v jedle, existuje mletá varianta rasce. Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok,…
Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari.
Korenie na prípravu jedál na ražni, letné barbecue, ale aj dusenú zeleninu. Koreniaca zmes s bazalkou a šalviou na taliansky spôsob. Používa sa na pečenie, minútky a dusenie mäsa, rýb a zeleniny.…
Koreniaca zmes, ktorá Vám dochutí nielen sviečkovú omáčku, ale i iné pokrmy. Hodí sa taktiež na hovädzie mäso, na králika alebo na zverinu.
Zmes korenia skladajúca sa zo sušenej zeleniny, šampiňónov a hlivy ustričnej (hliva je jediná liečivá huba u nás). Použite ju všade, kde máte radi vôňu húb: do omáčok, do zemiakovej polievky, na…
Zmes korenia určená hlavne k príprave zabíjačkových špecialít. Výborne sa však uplatní i vo vegetariánskej kuchyni k príprave krupového, žemlového alebo zemiakového prátu. Pridajte i do mletého…
Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok.
S touto koreniacou zmesou bude Vaše kura naozaj zlatistej farby, bude mať chrumkavú kôrčičku a pečené mäso nebude nikdy vysušené. Ale nie je to zmes určená len pre kuracie mäso: dajte na bravčové…
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz