Výpis z kategórie korenie na pečivo. Pokiaľ ste pekári a holdujete čerstvému chlebu alebo rožkom, použite napr. chlebové korenie.
Korenie badyán, pochádzajúce pôvodne z Číny, má podobnú arómu ako anýz. Badyán je hojne používaný predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov, napríklad perníkov, štrúdlí i kompótov či vareného…
Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…
Aromatická koreniaca zmes chlebové korenie pre dochutenie Vášho domáceho pečiva. Vhodné ako pre prípravu v bežnej rúre, tak v domácej pekárni. Dodá pečivu arómu a jeho chuť a vôňa Vás bude každé…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…
Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.
Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…
Kardamom je bylina rastúca v tropických pralesoch na juhu Srí Lanky, Číny, Vietnamu. Býva dôležitou súčasťou zmesi korení ako je napríklad kari, garam masala. Používa sa taktiež do perníkov,…
Obľúbené korenie, ktoré je špecifické svojou vôňou a chuťou. Využitie má napríklad pri pečení múčnikov, na prípravu omáčok alebo do vareného vína, punču, sirupov či zaváranín. Niekto používa…
Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická.
Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných prísad indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad Country korenia, Adžika, Kari, a iných. Používa sa aj na…
Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…
Čistá jemná zmes voňavého korenia bez kypridiel a prídavných látok. Zloženie koreniacej zmesi prevonia nielen váš pokrm, ale taktiež byt. Okrem klasického perníka ho možno použiť tiež do vianočiek…
Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok, omáčok, pod mäso a na pečené mäso. Ďalej taktiež do pečiva, pri varení zemiakov a kapusty, do pomazánok, ku…
Pre tých z vás, ktorí nemajú radi výraznú chuť rasce a prekáža im v jedle, existuje mletá varianta rasce. Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok,…
Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari.
Rímska rasca alebo cumin (kumín). Má výraznejšiu chuť i vôňu než rasca, ktorú mnohí z nás poznáme. V kombinácii s koriandrom dodáva charakteristickú chuť i vôňu mnohým indickým jedlám. Používa sa…
Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska i arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, keď…
Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska aj arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, aj…
Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz