V tejto kategórii nájdete výpis korení bez ďalších prímesí. Jedná sa o 100% čistú zmes jednodruhového korenia. Vyberať môžete z najčastejšie používaných druhov v kuchyni, až po produkty, ktoré sú špecifické nielen svojou chuťou, ale napríklad tiež použitím.
Z týchto "jednodruhoviek" sú potom namiešané kombinácie, ktoré môžete nájsť v sekcii koreniace zmesi.
Anýz pochádza pôdovom z Indie a jedná sa o jedno z najstarších a najrozšírenejších korení na svete. Využitie má nielen v kuchyni, ale aj v liečiteľstve.
Korenie badyán, pochádzajúce pôvodne z Číny, má podobnú arómu ako anýz. Badyán je hojne používaný predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov, napríklad perníkov, štrúdlí i kompótov či vareného…
V súčasnej dobe jedna z najpoužívanejších byliniek, vyniká svojou nádhernou vôňou a dodáva všetkým jedlám špecifickú arómu. Používajte ju do paradajkových pokrmov, na cestoviny, na pizzu, do…
Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…
Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…
Sú to listy vavrínu, stále zeleného kra. Aj sušené listy by mali mať pekne zelenú farbu. Dávajte ho do každého pácu na mäso, do nálevov na zeleninu a na huby, do hovädzej polievky, do omáčok a na…
Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…
Výborný pomocník v kuchyni, ktorý je stále po ruke. Nemusíte ho lúpať ani drviť. Sušený cesnak je nakrájaný na plátky a nachystaný priamo na použitie. Pritom si zachováva svoju pôvodnú vôňu, silu…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Chilli papričky patria do skupiny pikantného korenia (koreniacich zmesí). Odporúčame ich používať do omáčok, gulášov, na zaváranie, využitie predovšetkým na prípravu mexických a indických pokrmov.…
Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…
Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.
Citronela rezaná je známa ako citrónová tráva. Používa sa ako čaj, má ukľudňujúce účinky a je vhodná pri nadúvaní. Ďalej sa používa do kari pokrmov, polievok, na ryby, bravčové a hydinové mäso.…
Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…
Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…
Estragón je dôležité korenie francúzskej kuchyne. Využitie nachádza v mnohých omáčkach, používa sa taktiež pri príprave polievok, rybích jedál a šalátov. Môže sa pridávať taktiež do nálevov pri…
Biela horčica (horčičné semienko) sa používa na korenenie nakladaných uhoriek, húb a zeleniny v kyslom náleve. Nemala by samozrejme chýbať v žiadnej marináde a je taktiež súčasťou mnohých…
Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…
Jalovec celý alebo borievka je vhodný hlavne do ťažších pokrmov. Jeho bohatá živicová aróma sa výborne hodí na zverinu, mäso na divoko, na škopové, do marinád, do gulášov, alebo skúste i do kyslej…
Kayenské alebo Kajenské korenie sú mleté chilli papričky. Jedná sa o jedno z najostrejších korení z našej ponuky korenia. Kayenské (kajenské) korenie sa odporúča používať namiesto klasického…
Kardamom je bylina rastúca v tropických pralesoch na juhu Srí Lanky, Číny, Vietnamu. Býva dôležitou súčasťou zmesi korení ako je napríklad kari, garam masala. Používa sa taktiež do perníkov,…
Obľúbené korenie, ktoré je špecifické svojou vôňou a chuťou. Využitie má napríklad pri pečení múčnikov, na prípravu omáčok alebo do vareného vína, punču, sirupov či zaváranín. Niekto používa…
Kôpor je často používaná bylina, ktorú možno pestovať na záhradkách. Používa sa predovšetkým ako dochucovadlo k rybám. Hodí sa tiež veľmi dobre k hovädziemu, zverine alebo hydine. Pridáva sa do…
Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická.
Zelený peper sú vlastne bobule peprovníku, ktoré sú žaté ešte nedozrelé. Zelený peper je veľmi aromatický a hodí sa napríklad do paštét, zeleniny, mäsových zmesí a pokrmov.
Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných prísad indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad Country korenia, Adžika, Kari, a iných. Používa sa aj na…
Koriander mletý je drvenou variantou koriandra celého. Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných častí indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad…
Korenie kurkuma je známe taktiež ako indický šafrán. Obsahuje žlté farbivo kurkumín a preto ju pridávame tak do sladkých, ako aj do slaných pokrmov k zafarbeniu (ryža, polievky, zemiaky, cestoviny…
Ligurček je bylina, ktorá nahradzuje napríklad petržlen, bazalku alebo estragón. Ale pozor, je dosť aromatický. Hodí sa na králičie mäso, k baranine, zverine, rybám alebo hydine. Je vhodný aj na…
Korenie majorán je zmes listov a kvetov tejto bylinky. Používa sa hlavne do paštét, strukovinových pokrmov, polievok, na dusenie, do údenín, nechýba ani vo fašírkach a dobre chutí aj s hovädzím.
Najemno nakrájané lístky mäty sú vynikajúce k novým zemiakom s maslom, zelenému hrášku a k paradajkám. Mäta sa hodí k niektorým vaječným pokrmom, do omáčok, plniek, k jahňačiemu na ražni. Pridáva…
Medvedí cesnak je bylina rastúca vo voľnej prírode. Môžeme ju použiť ako liečivú bylinu, ale aj ako korenie do zeleninových a cestovinových šalátov, polievok, omáčok, k mäsu a do pomazánok. Je…
Je to vlastne obal semena muškátového oriešku, príjemne korenisto vonia, ale je jemnejší než muškátový oriešok. Pridávajte v malom množstve do pudingov, pečiva, vianočiek, tvarohu i do domácich…
Muškátový orech má veľmi ostrú a jemne horkastú chuť. Je vhodný predovšetkým na dochutenie mäsitých a zeleninových pokrmov, údenín, paštét a plniek. Pridáva sa tiež do cukroviniek, kompótov,…
Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…
Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…
Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…
Paprika sladká je základom mnohých všeobecných jedál. Pridáva sa do takmer všetkých mäsitých pokrmov, ako základ niektorých omáčok, do studenej kuchyne, na dofarbenie jedál.
Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia.
Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…
Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…
Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok, omáčok, pod mäso a na pečené mäso. Ďalej taktiež do pečiva, pri varení zemiakov a kapusty, do pomazánok, ku…
Pre tých z vás, ktorí nemajú radi výraznú chuť rasce a prekáža im v jedle, existuje mletá varianta rasce. Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok,…
Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari.
Rímska rasca alebo cumin (kumín). Má výraznejšiu chuť i vôňu než rasca, ktorú mnohí z nás poznáme. V kombinácii s koriandrom dodáva charakteristickú chuť i vôňu mnohým indickým jedlám. Používa sa…
Veľmi aromatické korenie s intenzívnou vôňou. Korenie na pečené aj dusené mäso, zverinu, ryby, morské plody, minútky a tiež zeleninu (paradajky, cukety, baklažány) pokiaľ ich tepelne upravujete.…
Šalviu používame pri príprave bravčového, teľacieho mäsa, hydiny a rýb. Šalvia sa taktiež hodí k hrášku, fazuliam, cibuli, baklažánu, do zeleninových polievok, vaječných jedál a smotanových omáčok…
Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…
Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska i arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, keď…
Škorica sa používa v sladkej i slanej kuchyni. Indická, čínska aj arabská kuchyňa sa bez nej nezaobíde. U nás sa využíva do kompótov, vareného vína, sladkých jedál, atď. Zaujímavú chuť získate, aj…
Stévia je nekalorické, 100% prírodné sladidlo vhodné i pre diabetikov. Drtenými lístkami tejto byliny si môžete prisladiť rôzne druhy jedál i nápojov.
Tymián je bylinka, ktorá je vhodná do sekaného mäsa, ku zverine, do sviečkovej a paradajkovej omáčky, k pečienke, rybe, do paštét aj do údenín, na bravčové a baranie mäso, ale aj na syry.
Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz