Sušené bylinky jako kořenící přípravek. Vyzkoušejte například oregáno, sušenou petržel a jiné bylinky ze zahrádky.
Citronela rezaná je známa ako citrónová tráva. Používa sa ako čaj, má ukľudňujúce účinky a je vhodná pri nadúvaní. Ďalej sa používa do kari pokrmov, polievok, na ryby, bravčové a hydinové mäso.…
Estragón je dôležité korenie francúzskej kuchyne. Využitie nachádza v mnohých omáčkach, používa sa taktiež pri príprave polievok, rybích jedál a šalátov. Môže sa pridávať taktiež do nálevov pri…
Kôpor je často používaná bylina, ktorú možno pestovať na záhradkách. Používa sa predovšetkým ako dochucovadlo k rybám. Hodí sa tiež veľmi dobre k hovädziemu, zverine alebo hydine. Pridáva sa do…
Ligurček je bylina, ktorá nahradzuje napríklad petržlen, bazalku alebo estragón. Ale pozor, je dosť aromatický. Hodí sa na králičie mäso, k baranine, zverine, rybám alebo hydine. Je vhodný aj na…
Korenie majorán je zmes listov a kvetov tejto bylinky. Používa sa hlavne do paštét, strukovinových pokrmov, polievok, na dusenie, do údenín, nechýba ani vo fašírkach a dobre chutí aj s hovädzím.
Najemno nakrájané lístky mäty sú vynikajúce k novým zemiakom s maslom, zelenému hrášku a k paradajkám. Mäta sa hodí k niektorým vaječným pokrmom, do omáčok, plniek, k jahňačiemu na ražni. Pridáva…
Medvedí cesnak je bylina rastúca vo voľnej prírode. Môžeme ju použiť ako liečivú bylinu, ale aj ako korenie do zeleninových a cestovinových šalátov, polievok, omáčok, k mäsu a do pomazánok. Je…
Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…
Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…
Zmes byliniek podľa francúzskeho kraja Provence, ktorá sa hojne využíva vo francúzskej kuchyni na korenenie všetkých druhov mäsa (baranie, jahňacie, kuracie, ale aj bravčové). Pri pečení je skvelé…
Veľmi aromatické korenie s intenzívnou vôňou. Korenie na pečené aj dusené mäso, zverinu, ryby, morské plody, minútky a tiež zeleninu (paradajky, cukety, baklažány) pokiaľ ich tepelne upravujete.…
Šalviu používame pri príprave bravčového, teľacieho mäsa, hydiny a rýb. Šalvia sa taktiež hodí k hrášku, fazuliam, cibuli, baklažánu, do zeleninových polievok, vaječných jedál a smotanových omáčok…
Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…
Stévia je nekalorické, 100% prírodné sladidlo vhodné i pre diabetikov. Drtenými lístkami tejto byliny si môžete prisladiť rôzne druhy jedál i nápojov.
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz