Divina alebo zverina. Tu je výpis korení a koreniacich zmesí, ktoré sú v kombinácii so zverinou doporučované.
Korenie badyán, pochádzajúce pôvodne z Číny, má podobnú arómu ako anýz. Badyán je hojne používaný predovšetkým pri príprave sladkých pokrmov, napríklad perníkov, štrúdlí i kompótov či vareného…
Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…
Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…
Sú to listy vavrínu, stále zeleného kra. Aj sušené listy by mali mať pekne zelenú farbu. Dávajte ho do každého pácu na mäso, do nálevov na zeleninu a na huby, do hovädzej polievky, do omáčok a na…
Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…
Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…
Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.
Detská vega je zmes sušenej zeleniny, ktorá svoje uplatnenie nájde nielen v polievkach. Táto koreniaca zmes je ideálna na dochutenie jedál. Skúste ju pridať napríklad do pomazánok, šalátov,…
Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…
Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…
Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…
Príjemne ostrá koreniaca zmes maďarského pôvodu k príprave jedál na rožni a grilovaniu všetkých druhov mäsa, rýb i zeleniny. Je výborná taktiež na zverine, domácich klobáskach alebo v sekanej.
Jalovec celý alebo borievka je vhodný hlavne do ťažších pokrmov. Jeho bohatá živicová aróma sa výborne hodí na zverinu, mäso na divoko, na škopové, do marinád, do gulášov, alebo skúste i do kyslej…
Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická.
Zmes korenia s rímskou rascou, cesnakom a rozmarýnom, ktorá veľmi dobre ochutí nielen králičie mäso a mäso škopové, ale je výborná i na zverine či bravčovom. Mäso môžete do zmesi naložiť alebo len…
Najemno nakrájané lístky mäty sú vynikajúce k novým zemiakom s maslom, zelenému hrášku a k paradajkám. Mäta sa hodí k niektorým vaječným pokrmom, do omáčok, plniek, k jahňačiemu na ražni. Pridáva…
Pikantná zmes korení Mexicana grill je výborná na prípravu všetkých druhov mäsa. Muškátový oriešok dodá jedlu ostrosť a mierne nahorklú chuť. Táto zmes je vhodná taktiež na prípravu paštét, údenín…
Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…
Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…
Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…
Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia.
Koreniaci prípravok paštétové korenie je vhodný predovšetkým na výrobu a dochutenie domácich paštét. Návod na použitie: 10g zmesi korenia použite na 1kg paštéty. Zmes čierneho korenia,…
Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…
Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…
Veľmi aromatické korenie s intenzívnou vôňou. Korenie na pečené aj dusené mäso, zverinu, ryby, morské plody, minútky a tiež zeleninu (paradajky, cukety, baklažány) pokiaľ ich tepelne upravujete.…
Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…
Koreniaca zmes, ktorá Vám dochutí nielen sviečkovú omáčku, ale i iné pokrmy. Hodí sa taktiež na hovädzie mäso, na králika alebo na zverinu.
Tymián je bylinka, ktorá je vhodná do sekaného mäsa, ku zverine, do sviečkovej a paradajkovej omáčky, k pečienke, rybe, do paštét aj do údenín, na bravčové a baranie mäso, ale aj na syry.
Polievkové korenie so sušenou zeleninou a soľou, ktoré má v kuchyni široké využitie. Používa sa nielen do polievok a omáčok, ale ochutí dobre i kel, špenát, využijete ju taktiež v studenej kuchyni…
Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok.
Sušený mletý zázvor má jemnejšiu chuť než čerstvý zázvor. Nie je tak ostrý a štipľavý. Mletý zázvor je súčasťou celej rady zmesi korení. Používa sa najmä do mäsitých jedál (predovšetkým vynikne na…
Zmes korenia určená k úprave mäsa "na divoko". Je vhodná k pečeniu, duseniu ale i k úprave minútiek. Dodá mäsu nielen typickú chuť divočiny, ale pomáha i dobrému tráveniu.
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz