Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím
obrázky | seznam

Korenie na ryby

Korenie či koreniace zmesi, ktoré svojou chuťou vynikajú v pokrmoch z rýb. Niektoré druhy korení nie sú určené len pre tieto účely, ale použitím na Váš pokrm dodajú rybám dokonalú chuť. Typickou a doporučovanou zmesou na ryby je zmes korenie na ryby.

Barbecue detské

Zmes korenia bez glutamánu vhodné na pečenie a grilovanie mäsa a zeleniny. Vhodné pre deti od 6 rokov. 

více informací

Barbecue so zeleným korením

Vynikajúca na nakladanie mäsa, predovšetkým grilovanie, prípravu na ražni a pečenie. Vhodná na všetky druhy mäsa, zverinu, ryby i zeleninu. Môžete pridať i do domácich klobás, gulášu alebo použiť…

více informací

Bazalka

V súčasnej dobe jedna z najpoužívanejších byliniek, vyniká svojou nádhernou vôňou a dodáva všetkým jedlám špecifickú arómu. Používajte ju do paradajkových pokrmov, na cestoviny, na pizzu, do…

více informací

Biele korenie celé

Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…

více informací

Biele korenie mleté

Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…

více informací

Bylinkové maslo

Korenie s bazalkou, rozmarýnom a cesnakom. Táto koreniaca zmes má široké využitie ako v teplej tak i v studenej kuchyni. Zamiešajte ju do masla alebo do ľahšieho tuku a máte rýchlu pomazánku,…

více informací

Cesnak sušený

Výborný pomocník v kuchyni, ktorý je stále po ruke. Nemusíte ho lúpať ani drviť. Sušený cesnak je nakrájaný na plátky a nachystaný priamo na použitie. Pritom si zachováva svoju pôvodnú vôňu, silu…

více informací

Čierne korenie celé

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…

více informací

Čierne korenie farebné celé

Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…

více informací

Čierne korenie mleté

Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.

více informací

Citronela rezaná - citrónová tráva

Citronela rezaná je známa ako citrónová tráva. Používa sa ako čaj, má ukľudňujúce účinky a je vhodná pri nadúvaní. Ďalej sa používa do kari pokrmov, polievok, na ryby, bravčové a hydinové mäso.…

více informací

Citrónové korenie biele

Zmes k príprave steakov, zveriny a predovšetkým rýb, vhodná i k dochuteniu zeleninových šalátov. Dodáva pokrmom peprovo-kyslastú chuť. Najväčšie využitie však nachádza hlavne na steakoch z…

více informací

Detská Vega

Detská vega je zmes sušenej zeleniny, ktorá svoje uplatnenie nájde nielen v polievkach. Táto koreniaca zmes je ideálna na dochutenie jedál. Skúste ju pridať napríklad do pomazánok, šalátov,…

více informací

Dymová soľ hrubá

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

více informací

Dymová soľ jemná

Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…

více informací

Hrubozrnná morská soľ

Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…

více informací

Kari korenie

Kari je zmes 25 druhov korenia. Žltú farbu má vďaka kurkume, ktorá sa pridáva aj samostatne do väčšiny indických jedál. Má sladkú až štipľavú chuť, a jej množstvo by ste rozhodne nemali preháňať.…

více informací

Kôpor

Kôpor je často používaná bylina, ktorú možno pestovať na záhradkách. Používa sa predovšetkým ako dochucovadlo k rybám. Hodí sa tiež veľmi dobre k hovädziemu, zverine alebo hydine. Pridáva sa do…

více informací

Korenie červené celé

Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická. 

více informací

Koriander celý

Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných prísad indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad Country korenia, Adžika, Kari, a iných. Používa sa aj na…

více informací

Koriander mletý

Koriander mletý je drvenou variantou koriandra celého. Koriander je príbuzný rasce, anízu a kôpru a tvorí jednu zo základných častí indického korenia. Je súčasťou mnohých zmesí ako napríklad…

více informací

Mäta drvená

Najemno nakrájané lístky mäty sú vynikajúce k novým zemiakom s maslom, zelenému hrášku a k paradajkám. Mäta sa hodí k niektorým vaječným pokrmom, do omáčok, plniek, k jahňačiemu na ražni. Pridáva…

více informací

Muškátový kvet mletý

Je to vlastne obal semena muškátového oriešku, príjemne korenisto vonia, ale je jemnejší než muškátový oriešok. Pridávajte v malom množstve do pudingov, pečiva, vianočiek, tvarohu i do domácich…

více informací

Muškátový orech mletý

Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…

více informací

Na ryby

Výrazná koreniaca zmes na ryby obsahujúca saturejku a taktiež citrónové čierne korenie. Táto zmes sa priamo doporučuje na pečenie, dusenie, prípravu na rožni a grilovanie všetkých druhov rýb.…

více informací

Oregano – Dobromyseľ

Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…

více informací

Paella

Paella je pikantná koreniaca zmes s kurkumou, cesnakom, bielym peprom a rozmarýnom. Paella je ďaleko jemnejšia než kari a taktiež menej slaná. Pod slovom Paella si mnohí z Vás predstavia…

více informací

Paprika pálivá

Ostro pálivé korenie. Ideálne pre milovníkov pikantných jedál. 

více informací

Paprika údená sladká

Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia. 

více informací

Pažítka

Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…

více informací

Petržlen sušený

Sušený petržlen možno pridávať takmer do všetkých pokrmov, do polievok, omáčok, plniek, na mäso, do šalátov, na ozdobenie chlebíčkov, na varené zemiaky a ryžu. Má veľmi široké využitie a hlavne…

více informací

Rasca celá

Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok, omáčok, pod mäso a na pečené mäso. Ďalej taktiež do pečiva, pri varení zemiakov a kapusty, do pomazánok, ku…

více informací

Rasca mletá

Pre tých z vás, ktorí nemajú radi výraznú chuť rasce a prekáža im v jedle, existuje mletá varianta rasce. Jedná sa o jedno z napoužívanejších európskych korení. Rasca sa používa do polievok,…

více informací

Rasca rímska celá

Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari. 

více informací

Rímska rasca mletá

Rímska rasca alebo cumin (kumín). Má výraznejšiu chuť i vôňu než rasca, ktorú mnohí z nás poznáme. V kombinácii s koriandrom dodáva charakteristickú chuť i vôňu mnohým indickým jedlám. Používa sa…

více informací

Saturejka

Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…

více informací

Tymián

Tymián je bylinka, ktorá je vhodná do sekaného mäsa, ku zverine, do sviečkovej a paradajkovej omáčky, k pečienke, rybe, do paštét aj do údenín, na bravčové a baranie mäso, ale aj na syry. 

více informací

Tzatziky

Zmes korenia pochádzajúca pôvodom z Grécka. Klasické Tzatziky rozmiešajte v jogurte a nalejte na uhorkový šalát, môžete pridať i viac kôpru. Nič ale nepokazíte, ak pridáte do akejkoľvek šalátovej…

více informací

Vega bez glutamánu a bez lepku (zloženie ako vegeta)

Polievkové korenie so sušenou zeleninou a soľou, ktoré má v kuchyni široké využitie. Používa sa nielen do polievok a omáčok, ale ochutí dobre i kel, špenát, využijete ju taktiež v studenej kuchyni…

více informací

Záhradná pochúťka

Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok. 

více informací