Kari korenie

Kari korenie

Kari je zmes 25 druhov korenia. Žltú farbu má vďaka kurkume, ktorá sa pridáva aj samostatne do väčšiny indických jedál. Má sladkú až štipľavú chuť, a jej množstvo by ste rozhodne nemali preháňať. 
 
Kari je pôvodne indický pokrm, ktorý sa skladá z kúskov mäsa alebo zeleniny v omáčke. Až Briti prišli s názvom kari korenie, ktoré sa do jedla pridáva. V Indii samotnej (a v celej juhovýchodnej Ázii) sa dodnes pod pojmom kari rozumie len pokrm, koreniu sa hovorí masálá (ako kari je vyrábané výlučne pre export). 
 
Naše kari je jemnej chuti a nie je ostré. Ochutíte ním a zároveň i zafarbíte ryžu, cestoviny, mäsá i ryby. Môžete ho použiť aj do omáčok a krémových polievok. Ostatné už záleží na vašej fantázii. 
 
Zloženie koreniacej zmesi sa môže veľmi odlišovať. K najčastejším komponentom patrí kurkuma, čierne korenie, chilli, kardamóm, koriander, zázvor, rímska rasca, muškát, škorica a ďalšie.
SLOŽENÍ:

soľ, E621, zmes korenia (kurkuma, čierne korenie, chilli, kardamóm, koriander, zázvor, rímska rasca, muškát, škorica a ďalšie) 

2,80 € / 100g
Skladem více jak 10 kusů.
Expedujeme do druhého dne.
ks
POUŽITÍ
Zobrazit více