Korenie či koreniace zmesi určené do zabíjačkových produktov ako sú klobásy, paštéty, atď.
Vynikajúca na nakladanie mäsa, predovšetkým grilovanie, prípravu na ražni a pečenie. Vhodná na všetky druhy mäsa, zverinu, ryby i zeleninu. Môžete pridať i do domácich klobás, gulášu alebo použiť…
Biele korenie pochádza z Indie. Jedná sa o rovnaký produkt ako všetkým známe čierne korenie, ale získava sa inou technológiou. Žaje sa až v dobe, keď sú bobule úplne zrelé. Zrná sa namáčajú do…
Peper je jedno z najznámejších a najrozšírenejších korení sveta. Má ostrejšiu chuť a jemnejšiu vôňu ako čierne korenie. Používa sa taktiež ako súčasť rôznych koreniacich zmesí. Hodí sa na…
Sú to listy vavrínu, stále zeleného kra. Aj sušené listy by mali mať pekne zelenú farbu. Dávajte ho do každého pácu na mäso, do nálevov na zeleninu a na huby, do hovädzej polievky, do omáčok a na…
Bobkový list je korením do polievok, omáčok a pokrmov z jedného hrnca. Pridáva sa pri pečení alebo dusení, k rybám, mäsu a k hydine. Využíva sa taktiež pri príprave paštét z hydinovej a bravčovej…
Výborný pomocník v kuchyni, ktorý je stále po ruke. Nemusíte ho lúpať ani drviť. Sušený cesnak je nakrájaný na plátky a nachystaný priamo na použitie. Pritom si zachováva svoju pôvodnú vôňu, silu…
Chilli papričky jsou vhodné především pro milovníky pikantních jídel. Stačí pár zrnek a jídlo dostane nádech pekelné kuchyně. Vhodné do omáček, gulášů, k zavařování, využití nachází především k…
Chilli papričky patria do skupiny pikantného korenia (koreniacich zmesí). Odporúčame ich používať do omáčok, gulášov, na zaváranie, využitie predovšetkým na prípravu mexických a indických pokrmov.…
Sušená cibuľa je výborným pomocníkom v kuchyni. Pri príprave jedál nemusíte utierať slzy a pritom Vaše jedlo prevonia rovnako kvalitne, ako keby bola čerstvá. Zachováva si vôňu a silu svojej arómy…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buďto celý alebo mletý. Žne sa v nedozrelom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál. Čierne korenie…
Farebné čierne korenie je zmes zeleného korenia, bieleho korenia, čierneho a ružového korenia. Čierne korenie je jedným z najrozšírenejších korení sveta. Vyniká svojou vôňou a ostrou chuťou.…
Čierne korenie je najpoužívanejšie korenie sveta. Do jedál sa dáva buď celé alebo mleté. Žne sa v nedozretom stave a využitie nachádza snáď vo všetkých druhoch slaných jedál.
Táto koreniaca zmes je vhodná do mletých mäsových zmesí. Pridávajte napríklad do karbonátkov, sekanej alebo zeleninovej kaše. Svoje využitie nachádza taktiež v polievkach, predovšetkým v…
Neobsahuje E621 (glutamán sodný) - je určená na prípravu všetkých pokrmov, ktorým chcete dodať vôňu po dyme alebo údení. Vhodná do kapustovej polievky alebo ju môžete použiť tesne pred dokončením…
Morská soľ sa získava odparovaním morskej vody. Možno ňou plnohodnotne nahradiť obyčajnú kuchynskú soľ. Morská soľ obsahuje celý rad stopových prvkov (jód, bróm, draslík, sodík), ktoré sú pre naše…
Príjemne ostrá koreniaca zmes maďarského pôvodu k príprave jedál na rožni a grilovaniu všetkých druhov mäsa, rýb i zeleniny. Je výborná taktiež na zverine, domácich klobáskach alebo v sekanej.
Kayenské alebo Kajenské korenie sú mleté chilli papričky. Jedná sa o jedno z najostrejších korení z našej ponuky korenia. Kayenské (kajenské) korenie sa odporúča používať namiesto klasického…
Táto koreniaca zmes je vhodná predovšetkým k príprave karbonátkov alebo pečeného sekaného. Hodí sa do všetkých mletých mäsových zmesí. Dodáva mäsu výraznú chuť. Je taktiež vhodným doplnkom do…
Máte radi domáce klobásky? Tento koreniaci prípravok Vám s výrobou a dochutením pomôže. Návod na použitie: 10g zmesi/ 1kg. Môžete použiť taktiež do sekanej alebo do karbonátkov.
Peper červený (ružový) nie je pravým peprom, ale pôvodom je z brazílskeho peprovníku. Chuť tohto druhu pepru je nasladlá, jemne pikantná a aromatická.
Zelený peper sú vlastne bobule peprovníku, ktoré sú žaté ešte nedozrelé. Zelený peper je veľmi aromatický a hodí sa napríklad do paštét, zeleniny, mäsových zmesí a pokrmov.
Zmes korenia s rímskou rascou, cesnakom a rozmarýnom, ktorá veľmi dobre ochutí nielen králičie mäso a mäso škopové, ale je výborná i na zverine či bravčovom. Mäso môžete do zmesi naložiť alebo len…
Korenie majorán je zmes listov a kvetov tejto bylinky. Používa sa hlavne do paštét, strukovinových pokrmov, polievok, na dusenie, do údenín, nechýba ani vo fašírkach a dobre chutí aj s hovädzím.
Pikantná zmes korení Mexicana grill je výborná na prípravu všetkých druhov mäsa. Muškátový oriešok dodá jedlu ostrosť a mierne nahorklú chuť. Táto zmes je vhodná taktiež na prípravu paštét, údenín…
Muškátový orech má špecifickú aromatickú vôňu, ostrejšiu, korenistejšiu a výraznejšiu než muškátový kvet. Orieškom aromatizujte napríklad nápoje (koktejly, zeleninové šťavy, mliečne nápoje, punč,…
Nové korenie alebo taktiež jamajské korenie, pripomína chuťou čierne korenie, klinček, škoricu a muškátový oriešok v jednom. Toto korenie sa dostalo do Európy v 17. storočí z nového sveta, preto…
Táto bylinka je hojne využívaná v talianskej kuchyni, napríklad pizzu si bez nej nedokážeme predstaviť. Dávajte ju všade tam, kde by ste dali majoránku, ale aj na cestoviny, zeleninové šaláty,…
Paprika údená sladká je dobrou prísadou na dochutenie a dofarbenie jedál, do omáčok, údenín, syrov, polievok. Svojou vôňou dodá jedlám nádych údenia.
Koreniaci prípravok paštétové korenie je vhodný predovšetkým na výrobu a dochutenie domácich paštét. Návod na použitie: 10g zmesi korenia použite na 1kg paštéty. Zmes čierneho korenia,…
Pažítka sa používa vo všetkých európskych kuchyniach, ďalej čínskej, indickej, ale i severoamerickej. Najemno nakrájaná pažítka vylepší nielen chuť, ale i vzhľad všetkých druhov šalátov, vaječných…
Táto zmes korenia sa výborne hodí do marinád, k nakladaniu mäsa a špízov, vhodná i na grilovanú zeleninu, kura či huby, môžete použiť do zapekaných cestovín a zemiakov.
Rasca rímska je ďaleko aromatickejšia ako rasca, na ktorú sme v slovenskej kuchyni zvyknutí. Používa sa predovšetkým v indonézskej kuchyni a je stavebným kameňom korenia kari.
Saturejka je výborné korenie do všetkých druhov jedál. Má peprovú chuť a niekedy sa používa namiesto pepru. Vhodná do všetkých pokrmov. Má príjemnú, mierne štipľavú, korenistú vôňu, ktorá…
Polievkové korenie so sušenou zeleninou a soľou, ktoré má v kuchyni široké využitie. Používa sa nielen do polievok a omáčok, ale ochutí dobre i kel, špenát, využijete ju taktiež v studenej kuchyni…
Zmes korenia určená hlavne k príprave zabíjačkových špecialít. Výborne sa však uplatní i vo vegetariánskej kuchyni k príprave krupového, žemlového alebo zemiakového prátu. Pridajte i do mletého…
Zmes korenia bez soli takmer do všetkých jedál - do polievok, omáčok, na mäso, do šalátov a pomazánok.
Copyright © 2007 - 2017, Ladislav Rojik,Chudčická 19, 635 00 Brno, IČ 262 55 430, DIČ CZ 530 41 92 02, Obchodní podmínky - Mapa webu
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Ladislava Rojika, zakázáno. V případě porušení hrozí pokuta ve výši 10.000 Kč.
Elektronický obchod dodává Via Aurea s.r.o.
Doporučujeme: Ekofarma Jalový dvůr | Květiny online | Partneři | Chleba Recept | bezmasa.kvalitne.cz