Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánske kari s cícerom a dyňou

Jeseň priam nabáda k tomuto receptu. Dyne dozrievajú a vy si môžete dopriať dobré jedlo obsahujúce vlákninu, železo, horčík, Beta karotén a množstvo ďalších zdraviu prospešných látok.

Vegetariánské kari s cizrnou a dýní

Prísady:

  • 800 g dyne
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička papriky sladkej
  • 1 lyžička kari korenia
  • 400 g cíceru
  • 1 lyžička Garam masaly
  • 1 ks červenej cibule
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička kurkumy
  • 320 g ryže basmati
  • soli

Ideálne necháme cícer namočený cez noc. Cícer uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Dyňu očistíme aj od zrniečok a nakrájame na kocky približne tak veľké ako cícer.

Cibuľu s cesnakom orestujeme doružova a pridáme korenie. K zmesi pridáme dyňu a restujeme ďalších 5 minút. Po 5 minútach pridáme varený cícer, paradajkový pretlak s vývarom a varíme asi 15 minút, aby zmäkla dyňa, ale nerozvarila sa. Podľa potreby podlievame vývarom. Vypneme a necháme na teplom mieste.

Medzitým si uvaríme ryžu basmati.

Vegetariánske kari s cícerom a dyňou podávame teplé ako hlavný chod s ryžou.

Viac o cíceri.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

paprika-sladká kari-koření garam-masala kurkuma
Paprika sladká Kari Garam masala Kurkuma

 

Celý recept vrátane postupu nájdete na www.vareni.cz.