Prísady:
- 800 g dyne
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička papriky sladkej
- 1 lyžička kari korenia
- 400 g cíceru
- 1 lyžička Garam masaly
- 1 ks červenej cibule
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička kurkumy
- 320 g ryže basmati
- soli
Ideálne necháme cícer namočený cez noc. Cícer uvaríme v tlakovom hrnci domäkka. Dyňu očistíme aj od zrniečok a nakrájame na kocky približne tak veľké ako cícer.
Cibuľu s cesnakom orestujeme doružova a pridáme korenie. K zmesi pridáme dyňu a restujeme ďalších 5 minút. Po 5 minútach pridáme varený cícer, paradajkový pretlak s vývarom a varíme asi 15 minút, aby zmäkla dyňa, ale nerozvarila sa. Podľa potreby podlievame vývarom. Vypneme a necháme na teplom mieste.
Medzitým si uvaríme ryžu basmati.
Vegetariánske kari s cícerom a dyňou podávame teplé ako hlavný chod s ryžou.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Paprika sladká | Kari | Garam masala | Kurkuma |