Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Celé listy mangoldu vhodíme do odstavenej vriacej vody a necháme 5 minút luhovať. Potom ich scedíme, odrežeme silné stonky a dáme nabok. Zvyšné listy nakrájame.
Uvaríme si celozrnné špagety.
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané sparené listy mangoldu. Zľahka osolíme a okoreníme. Premišame, pridáme silné stonky mangoldu, prikryjeme pokrievkou a 5 minút podusíme.
Celozrnné cestoviny restujeme na troche olivového oleja, pridáme sójovú omáčku a premiešame. Vmiešame hotový mangoldový špenát.
Cestoviny so špenátom naberieme na tanier, posypeme strúhaným údeným tofu, "parmezánom" a dozdobíme dusenými celými stonkami mangoldu.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Čierne korenie mleté | Hrubozrnná morská soľ |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová