Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Celozrnné špagety s mangoldom

Mangold pripravený na spôsob špenátu je naozaj vynikajúci. Má výraznejšiu orechovú chuť a je jemne sladkastý.

Čo budeme potrebovať:  
  • 400 g mangoldu
  • 170 g celozrnných špagiet
  • 200 g údeného tofu
  • 2 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 PL sójovej omáčky Tamari
  • 1/4 ČL čierneho korenia
  • soľ
  • olivový olej
  • "parmezán" zo sezamu a kešu
Celozrnné špagety s mangoldem

Postup:

Celé listy mangoldu vhodíme do odstavenej vriacej vody a necháme 5 minút luhovať. Potom ich scedíme, odrežeme silné stonky a dáme nabok. Zvyšné listy nakrájame.
Uvaríme si celozrnné špagety.
Na troche oleja osmažíme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a nakrájané sparené listy mangoldu. Zľahka osolíme a okoreníme. Premišame, pridáme silné stonky mangoldu, prikryjeme pokrievkou a 5 minút podusíme.
Celozrnné cestoviny restujeme na troche olivového oleja, pridáme sójovú omáčku a premiešame. Vmiešame hotový mangoldový špenát.
Cestoviny so špenátom naberieme na tanier, posypeme strúhaným údeným tofu, "parmezánom" a dozdobíme dusenými celými stonkami mangoldu.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Čierne korenie mleté Hrubozrnná morská soľ



Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Celozrnné špagety s mangoldem Celozrnné špagety s mangoldem