Čo budeme potrebovať: |
|
Na varenie cícera: Omáčka:
Príloha:
|
Postup:
Namočený cícer (aspoň 8 hodín) uvaríme s bylinkami do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Morské riasy opláchneme a necháme 10 minút napučať vo vode. Potom scedíme.
Ryžu opláchneme a varíme spoločne s morskou riasou a korením do mäkka.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme červenú papriku nakrájanú na prúžky a chvíľku restujeme. Pridáme korenie, hrašku a sójovú omáčku. Všetko zapražíme, podlejeme vodou a dusíme asi 20 minút.
Ak chceme, pridáme smotanu na zjemnenie, vyberieme bobkový list a nové korenie a omáčku mixujeme dohladka (alebo podľa predstáv).
Pridáme cícer a prehrejeme.
Servírujeme s varenou ryžou, čerstvou a kvasenou zeleninou, semienkami a klíčkami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Ligurček | Bazalka | Majorán |
Paprika údená sladká | Paprika sladká | Nové korenie celé |
Bobkový list celý | Cesnak sušený plátky | Čarodejnica |
Garam masala | Kurkuma |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová