Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Datle opláchneme, zalejeme 110 ml vody a necháme odmočiť aspoň 1 hodinu.
Ovsené vločky rozmixujeme so štipkou soli na múku a postupne pridávame datle. Nakoniec prilejeme aj namáčaciu vodu. V mixéri by Vám mala vzniknúť pevná hmota.
Cesto vyberieme, prepracujeme a nastrúhame na hrubom strúhadle do vymazanej tortovej formy, rozprostrieme a zľahka utlačíme. Dáme do chladničky vychladnúť.
Kokos rozmixujeme v mixéri až kým začne púšťať tuk. Odeberieme si 8 lyžíc mixovaného kokosu, zmiešame ho s 5 PL javorového sirupu a 3 PL kakaa. Túto hmotu rozotrieme na korpus a posypeme perníkovým korením.
Nakrájané slivky rozvaríme a rozmixujeme tyčovým mixérom. Osladíme sirupom a pridáme čokoládu. V 300 ml studenej vody rozmiešame agar a prilejeme k slivkám. Minútu provaríme a vmiešame kokos. Túto zmes preložíme do koktejlového mixéru a mixujeme na hladkú zmes.
Nalejeme rovnomerne na korpus. Posypeme na sucho opraženými vločkami a nastrúhame čokoládu.
Dáme do chladničky na pár hodín vychladnúť.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Perníkové korenie |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová