Čo budeme potrebovať na Dyňové karbanátky: | |
|
Postup:
Cícer si namočíme deň vopred. Vodu zlejeme a varíme v čerstvej vode s bylinkami na lepšie trávenie (ligurček, majorán, oregano...) do zmäknutia. Pred dovarením osolíme. Scedíme a necháme vychladnúť. Cícer rozmixujeme v nožovom mixéri.
Pšeno 2× sparíme horúcou vodou (zalejeme vriacou vodou a vodu zlejeme). Varíme v osolenej vode (150 ml) cca 15 – 20 minút. Necháme vychladnúť.
Dyňu vydlabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche oleja. Pridáme nastrúhanú dyňu, sójovú omáčku, čierne korenie a dusíme do zmäknutia. Necháme vychladnúť.
Dyňu, pšeno a mixovaný cícer zmiešame v mise. Pridáme lahôdkové droždie, horčicu, hrašku a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes premiesime a necháme 30 minút odležať v chladničke.
Vlhkými rukami vytvarujeme fašírky a obalíme ich v obalovacej zmesi. Smažíme na panvici na troche oleja z oboch strán. Po usmažení necháme fašírky odkvapkať na papierovej servítke.
Môžeme piecť aj v rúre. Plech si vymažeme trochou oleja a fašírky pečieme 15 minút z každej strany na 180 °C.
Čo budeme potrebovať na Zelerové hranolky: | |
|
Postup:
Zeler si očistíme a nakrájame na hranolky (o niečo tenšie než zo zemiakov).
Smažíme vo väčšej vrstve oleja do zhnednutia.
Hotové hranolky necháme odkvapkať na papierovej servítke, posolíme a podávame.
Hranolky sa dajú piecť aj v rúre spoločne s fašírkami. Zelerové hranolky pokropíme olejom, osolíme, premiesime a dáme na papier na pečenie. Pečieme na 180 °C počas 30 minút (môžeme grilovať aj papriky).
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová