Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Fazuľové struky s údeným tofu a zeleninové hranolky

Fazuľové struky s cesnakom a údeným tofu sú skvelým rýchlym obedom pre každého. Hodia sa k nim zeleninové hranolky, zemiaky varené v pare s kôprom alebo ich môžete použiť ako prílohu k svojmu obľúbenému jedlu.

 

Čo budeme potrebovať:  

Prísady:

  • 450 g fazuľových strukov
  • 200 g údeného tofu
  • 10 strúžkov cesnaku
  • olivový olej
  •  3 PL sójovej omáčky Tamari (akejkoľvek)

Hranolky:

 

fazolové lusky

Postup:

Rúru rozohrejeme na 200 °C. Zemiaky a zeler si očistíme a nakrájame na rovnako silné hranolky. Opláchneme a osušíme.
Preložíme do misy, pokropíme olivovým olejom a pridáme provensalské korenie.
Premiešame a podľa chuti osolíme (záleží na použitom provensalskom korení, niektoré býva už dosť slané).
Hranolky preložíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry.
Pečieme 30 min pri teplote 200 °C. V polovici pečenia hranolky poprehŕňame.
Fazuľové struky vložíme do vriacej osolenej vody a varíme do mäkka asi 15 minút.
Cesnak si očistíme a nakrájame na plátky. Nastrúhame si údené tofu.
Na oleji orestujeme cesnak. Pridáme uvarené, scedené fazuľové struky a nastrúhané údené tofu. Premiešame a chvíľku eště opekáme.
Odstavíme, pridáme sójovú omáčku a podávame. 

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

provensálské
Provensalské korenie

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová