Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Hraškonéza

Čo by ste povedali na majonézu bez cholesterolu a bez sóje? A čo tak majonézu s dostatkom bielkovín? Je to tak jednoduché a veľmi chutné.

 

Prísady:  
  • 50 g Hrašky
  • 300 ml vody
  • 60 ml olivového oleja (akýkoľvek pre studenú kuchyňu)
  • 40 g kyslých uhoriek
  • 25 g horčice
  • 40 g cibule
  • čiernu soľ Kala Namak
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • čerstvú petržlenovú vňať alebo pažítku (podľa chuti a použitia)
Hraškonéza

Postup:

Hrašku rozmiešame v studenej vode metličkou a pri občasnom miešaní varíme na miernom ohni 20 minút.

Vznikne nám veľmi hustá kaša, ktorú necháme vychladnúť.

Vychladnutú kašu (nepanikárte, bude to veľmi hustá hmota) preložíme do nožového mixéra. Pridáme olej, kyslé uhorky, horčicu a všetko mixujeme na hladkú zmes (mixovať môžeme aj tyčovým mixérom).

Pridáme veľmi jemne nasekanú cibuľku a dochutíme čiernou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

Môžeme pridať čerstvú nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.  

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-barevný-celý
        Čierne korenie farebné celé

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Hraškonéza Hraškonéza