Čo budeme potrebovať: | |
Podľa chuti:
|
Postup:
- Namočený cícer (aspoň 8 hodín) uvaríme v čerstvej vode s bylinkami proti nadúvaniu (bazalka, saturejka alebo tymián) do mäkka. Po uvarení si odlejeme trochu vody, v ktorej sa cícer varil a cícer scedíme.
- Ak používame cícer z konzervy tiež si necháme trochu nálevu na doriedenie hummusu.
- Všetky prísady vložíme do mixéra a rozmixujeme.
- Ochutnáme a podľa vlastnej chuti dochutíme rímskou rascou, soľou, čiernym korením a bylinkami. Poprípade pridáme aj trochu vody, ktorú sme si odliali po uvarení cícera a tým si upravíme konzistenciu podľa potreby.
- Hummus servírujeme pokropený trochou oleja, pridáme čerstvé bylinky, olivy a zeleninu (paprika, uhorka, mrkva) nakrájané na prúžky.
Poznámka:
Hummus môžeme rozmixovať úplne dohladka alebo ho nechať s trochou malých kúskov.
Pridaním vody, v ktorej sa cícer varil (alebo nálevu z konzervy) si upravíme konzistenciu podľa seba.
Pri mixovaní niekedy pridávam pár kešu orieškov.
Hummus sa stane mierne krémovejším. Môžete dochutiť aj lahôdkovým droždím.
Ak budete cícer variť, namáčajte ho aspoň 8 hodín, ale pokojne aj dlhšie (v tomto prípade je nutné každých 8 hodín meniť namáčaciu vodu, aby sa cícer nekazil!!!).
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Rímska rasca mletá | Soľ | Čierne korenie mleté |
Oregano |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová