Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Jemná špargľová polievka

Špargľová polievka vám dodá imunitu. Obsahuje vysoký podiel vitamínu C a kyseliny listovej. Odporúča sa konzumovať počas tehotenstva.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 500 g zelenej špargle
  • 1 l vody
  • soľ
  • biele korenie
  • cukor
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice kyslej smotany
Jemná chřestová polévka

Postup:

Opláchneme špargľu, olúpeme dolnú tretinu (odrežeme drevnatý koreň) a hlavičky necháme. Pripravenú špargľu uvaríme vo vode so soľou a cukrom, vyberieme a rozkrojíme na polovicu. Dolnú časť špargle nakrájame, vrátime do vody a rozmixujeme. Vývar podľa potreby zahustíme zápraškou z masla a múky (ak máme dosť špargle, tak zahustenie nie je treba), povaríme, zjemníme smotanou a pridáme nakrájanú hornú časť špargle.

Špargľa: ľahko stráviteľná zelenina s vysokým obsahom vitamínov a minerálov, najmä vitamínu C, B, A, E, horčíka a železa. Má tiež diuretický účinok a jej vláknina má priaznivý vplyv na funkciu čriev. 

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-bílý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Biele korenie mleté Hrubozrnná morská soľ

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne