Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Opláchneme špargľu, olúpeme dolnú tretinu (odrežeme drevnatý koreň) a hlavičky necháme. Pripravenú špargľu uvaríme vo vode so soľou a cukrom, vyberieme a rozkrojíme na polovicu. Dolnú časť špargle nakrájame, vrátime do vody a rozmixujeme. Vývar podľa potreby zahustíme zápraškou z masla a múky (ak máme dosť špargle, tak zahustenie nie je treba), povaríme, zjemníme smotanou a pridáme nakrájanú hornú časť špargle.
Špargľa: ľahko stráviteľná zelenina s vysokým obsahom vitamínov a minerálov, najmä vitamínu C, B, A, E, horčíka a železa. Má tiež diuretický účinok a jej vláknina má priaznivý vplyv na funkciu čriev.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Biele korenie mleté | Hrubozrnná morská soľ |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne