Prísady na prípravu perníkov
- 1 lyžica kakaa
- 800 g hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 300 g medu
- 4 ks vajec
- 2 lyžičky sódy
- 1 lyžička drveného klinčeka
- 300 g masla
- 100 ml mlieka
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička anízu
- 1 lyžička badiánu
Postup
Med, cukor, maslo a žĺtky premiešame. Potom pridáme sódu, korenie a mlieko. Zamiešame. Ušľaháme si z bielok sneh a pridáme do zmesi. Spracujeme a urobíme bochník cesta, ktorý dáme do múkou vysypanej misy, prikryjeme a necháme uležať aspoň 10 hodín v chladničke.
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme. Perníky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Medové perníky potrieme rozmiešaným vajíčkom a dáme piecť na 15 minút pri 200 °C.
Hotové mäkké medové perníky zdobíme polevou z cukru a bielok.