Čo budeme potrebovať: | |
Smotana:
Ďalej:
|
Postup:
Ryžu a mandle si večer prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody (alebo aspoň 2 hodiny). Ráno vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do hrnca a pridáme 700 ml vody a štipku soli. Varíme spoločne 30 minút. Po uvarení prelejeme do koktejlového mixéra a rozmixujeme na hladkú smotanu.
Na troche oleja si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu restujeme. Osolíme a dusíme pod pokrievkou 15 – 20 minút. Ak treba, podlejeme trochou vody.
K poduseným šampiňónom prilejeme smotanu, pridáme lahôdkové droždie a zamiešame. Poprípade dochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
Podávame s ľubovolnou prílohou.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Soľ | Rasca mletá |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová