Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Rozohrejeme maslo (či olej), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania ju opekáme. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme korenie (nové korenie, čierne korenie, tymián, bobkový list), poprášime hl. múkou a krátko osmažíme. Potom zalejeme horúcou vodou, pridáme kocku zel. bujónu a necháme variť (cca 30 minút). Osladíme, prípadne osolíme, pridáme paradajkový pretlak (lideálne passatu), lyžicu kečupu a prepasírujeme cez sito. Do hotovej omáčky môžeme pridať na kocky nakrájané tofu natural, seitan špeciál, tzv. cibuláky (vyzerajú ako guličky mletého mäsa) a úplne najlepšie sú ďobáčiky od Kalmy. Podávame s knedľou alebo cestovinami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Hrubozrnná morská soľ | Nové korenie celé | Čierne korenie celé | Tymián |
Bobkový list celý |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne