Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Párky z fazúľ a šampiňónov

Chuť týchto párkov je skvelá. A skvelé je aj to, že si ich môžete urobiť do zásoby a mať ich tak po ruke vždy, keď nemáte čas variť.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 600 g šampiňónov
  • 600 g varených fazúľ akýchkoľvek (cca 225 g v suchom stave)
  • 3 cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 5 ks sušených paradajok
  • 60 g Hrašky na obaľovanie
  • 60 g kukuričnej múky
  • 3 ČL údenej papriky
  • 2 ČL sladkej papriky
  • 2 ČL oregana
  • 1/4 ČL čerstvo mletého čierneho korenia (ideálne 4 farby)
  • 2 ČL rasce
  • 3 PL sójovej omáčky Tamari alebo Shoyu (nemusí byť)

 

A ak máte radi pikantnejšie, pridajte si ešte chilli papričky alebo nejaké pikantné korenie.

Postup:

Večer si vopred namočíme fazuľu. Ráno vodu zlejeme a varíme v čerstvej vode s bylinkami proti nadúvaniu (ligurček, majorán, saturejka...). Pred dovarením osolíme.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľu restujeme. Pridáme rascu a sójovú omáčku (alebo osolíme). Dusíme do mäkka.
Do nožového mixéra preložíme schladenú, scedenú fazuľu a šampiňóny. Pridáme cesnak, sušené paradajky, údenú a sladkú papriku, oregano, čierne korenie a mixujeme na kašu.
Po rozmixovaní pridáme Hrašku, kukuričnú múku a ešte premixujeme.
Hotovú zmes dáme na 1  2 hodiny do chladničky.

Alobal si natrháme na hrubšie prúžky. Pracovnú dosku si posypeme Hraškou a zo vzniknutej zmesi vyvaľkáme valčeky, ktoré zabalíme do alobalu, naskladáme do krabičky a dáme do mrazničky.
V mrazničke necháme párky aspoň 1 hodinu.
Párky vyberieme z mrazničky a rozbalíme. Rozpálime si olej a smažíme ich zo všetkých strán dozlatova. Preložíme na papierovú servítku a necháme zľahka vychladnúť. Párky budú mať pevnejšiu štruktúru. Hneď po usmažení sú krehké.
Jeme s čímkoľvek na čo máme chuť.                  

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

paprika-uzená-sladká paprika-sladká oregáno-dobromysl
Paprika údená sladká Paprika sladká  Oregano - Dobromyseľ
pepř-barevný-celý kmín-mletý
Korenie farebné celé Rasca mletá

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Párečky z fazolí a žampiónů2 Párečky z fazolí a žampiónů3 Párečky z fazolí a žampiónů4 Párečky z fazolí a žampiónů5