Čo budeme potrebovať: | |
A ak máte radi pikantnejšie, pridajte si ešte chilli papričky alebo nejaké pikantné korenie. |
Postup:
Večer si vopred namočíme fazuľu. Ráno vodu zlejeme a varíme v čerstvej vode s bylinkami proti nadúvaniu (ligurček, majorán, saturejka...). Pred dovarením osolíme.
Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľu restujeme. Pridáme rascu a sójovú omáčku (alebo osolíme). Dusíme do mäkka.
Do nožového mixéra preložíme schladenú, scedenú fazuľu a šampiňóny. Pridáme cesnak, sušené paradajky, údenú a sladkú papriku, oregano, čierne korenie a mixujeme na kašu.
Po rozmixovaní pridáme Hrašku, kukuričnú múku a ešte premixujeme.
Hotovú zmes dáme na 1 – 2 hodiny do chladničky.
Alobal si natrháme na hrubšie prúžky. Pracovnú dosku si posypeme Hraškou a zo vzniknutej zmesi vyvaľkáme valčeky, ktoré zabalíme do alobalu, naskladáme do krabičky a dáme do mrazničky.
V mrazničke necháme párky aspoň 1 hodinu.
Párky vyberieme z mrazničky a rozbalíme. Rozpálime si olej a smažíme ich zo všetkých strán dozlatova. Preložíme na papierovú servítku a necháme zľahka vychladnúť. Párky budú mať pevnejšiu štruktúru. Hneď po usmažení sú krehké.
Jeme s čímkoľvek na čo máme chuť.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Paprika údená sladká | Paprika sladká | Oregano - Dobromyseľ |
Korenie farebné celé | Rasca mletá |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová