Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Portobello šampiňóny očistíme. V mise zmiešame prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, olivový olej a korenie. V tejto marináde necháme šampiňóny odležať aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
Papriku pozdĺžne nakrájame na štvrtiny, cibuľu na kolieska. Preložíme na pekáč, pokropíme olivovým olejom a okoreníme zemiakovou soľou (čímkoľvek...).
Šampiňóny preložíme na pekáč, môžeme ešte dokoreniť podľa chuti a pečieme spoločne s paprikami a cibuľou na 180 °C počas 25 – 30 minút.
Po upečení šampiňónov posypeme vnútro klobúčikov „parmezánom“ zo sezamu a kešu (nemusí byť).
Burger žemle si rozkrojíme a nasucho opečieme na panvici (žemľu zaťažíme pre vyššiu chrumkavosť).
Vnútro spodnej žemle potrieme tofunézou, vnútro vrchnej žemle domácim kečupom. Na spodnú žemľu poukladáme ľadový šalát, rukolu, paradajky, pečenú papriku a cibuľu, kvasenú zeleninu a upečené portobello.
Hotové burgery prepichneme špáradlom alebo špajdľou, aby nám pri konzumácii držali pokope.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Provensalské | Paprika údená sladká |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová