Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Večer vopred si namočíme fazuľu. Zlejeme vodu, prepláchneme a uvaríme do mäkka s bylinkami proti nadúvaniu (ligurček, majorán, oregano, bazalka, rasca, saturejka, cesnak, morské riasy atď.). Tempeh si osmažíme na troche oleja.
Na 4 lyžiciach oleja necháme zosklovatieť 4 veľké cibule a 4 strúčiky cesnaku, pridáme lyžicu červenej papriky, lyžicu údenej papriky, lyžičku rasce, pol lyžičky čierneho korenia a 1 bobkový list. Zapražíme. Pridáme 500 g kyslej kapusty, papriky nakrájané na kocky a konzervu lúpaných paradajok.
Osolíme, podlejeme trochou zeleninového vývaru a dusíme pokým kapusta nezmekne, trvá to asi pol hodiny. Ak nemáme zeleninový vývar, podlejeme vodou a dochutíme vegetou bez glutamátu. V tomto prípade už nesolíme.
Vmiešame uvarenú fazulu a údený tempeh osmažený na oleji.
Rozmiešame 2 PL Hrašky v troche vody, pridáme do guláša a necháme zovrieť. Ak chceme, vmiešame rastlinnú smotanu.
Ideálne podávame s domácou knedľou alebo pečivom.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Soľ | Čierne korenie mleté | Rasca mletá | Paprika červená sladká |
Paprika údená sladká | Bobkový list | Ligurček | Majorán |
Oregano | Bazalka |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová