Čo budeme potrebovať (pre 2 osoby): | |
|
Postup:
Do malého hrnca dáme pretlačený cesnak, zalejeme vriacou vodou, povaríme a scedíme (kvôli zjemneniu chuti). Cesnak dáme na rozpálený olivový olej a necháme na strednom plameni speniť. Potom pridáme na kocky nakrájaný údený tempeh, tri štipky tymiánu a za stáleho miešania smažíme asi 10 minút. Môžeme pridať aj jemne nakrájané huby (sušené dáme predtým na hodinu do vody) a ešte chvíľu smažíme. Zalejeme smotanou, pridáme pol kocky zel. bujónu (aby jedlo nebolo príliš slané) a miešame dokým nezhustne. Nakoniec ešte pridáme trochu tymiánu a pokropíme limetkovou alebo citrónovou šťavou. Pripravíme si zálievku na rukolu – do malého hrnca dáme balzamikový ocot, vodu a cukor, povaríme a necháme vychladnúť. Konzistencia by po vychladnutí mala pripomínať sirup (inak pridáme cukor a znovu povaríme a necháme vychladnúť). Podávame s širokými rezancami a niekoľkými lístkami rukoly, ktoré jemne pokropíme olivovým olejom a balzamikovou zálievkou. Slaný tempeh, horká rukola a sladkokyslá zálievka tvoria vskutku harmonickú kombináciu. Ak nezoženieme rukolu, použijeme listový šalát (ľadový, hlávkový, čínsku kapustu atď.).
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Cesnak sušený | Tymián |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne