Prísady:
- 80 g tvrdého syra
- 1,5 hrsti mrkvy
- 1,5 hrsti zemiakov
- 1/2 téglika smotany na varenie
- 1,5 hrsti cukety
- 5 ks vajec
- 1 ks cibule
- 1 lyžička medvedieho cesnaku
Podľa chuti:
- čierne korenie mleté
- vegeta
Podľa potreby:
- olej
- polohrubá múka
Cuketu a zemiaky olúpeme, mrkvu očistíme a všetko nastrúhame na jemnom strúhadle tak, aby sme získali požadované množstvo. Zo zemiakov a cukety vytlačíme prebytočnú vodu. Olúpanú cibuľu nakrájame na drobné kocky a osmažíme na oleji dozlatova. Všetko spoločne premiešame. Pridáme rozšľahané vajcia, strúhaný syr, smotanu, medvedí cesnak, čierne korenie a vegetu. Podľa potreby zahustíme trochou polohrubej múky. Opäť dobre premiešame, najlepšie to ide rukami.
Obsah vysypeme do vymazaného pekáča, povrch zarovnáme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme zhruba 35 – 45 minút podľa typu rúry.
Pred podávaním necháme zeleninový nákyp trochu vychladnúť. Podávame so zemiakovou kašou a omáčkami či dresingmi. Vegetariánsky zeleninový nákyp je dobrý aj studený ako chuťovka.
TIP: Odporúčame nahradiť korenie uvedené v recepte korením Babičkino korenie.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Medvedí cesnak | Čierne korenie mleté | Vega |
Babičkino korenie |