Čo budeme potrebovať: | |
Prísady na placky 7 – 8 ks:
Prísady na miešané tofíčka:
|
Postup:
Zemiaky si očistíme a opláchneme v čistej vode.
Nastrúhame ich na jemnom strúhadle alebo ich nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme v nožovom mixéri.
Do nastrúhaných zemiakov vmiešame Hrašku a zľahka osolíme (ideálne čiernou soľou Kala Namak).
Panvicu si rozohrejeme. Doprostred panvice dáme 2 PL zemiakovej zmesi a lyžicou ju krúživými pohybmi roztiahneme do placky.
Akonáhle sa nám bude dať placka ľahko podobrať obracačkou, otočíme ju.
Pečieme dozlatova z oboch strán.
Cibuľu si nakrájame nadrobno a na troške oleja usmažíme dozlata.
Prírodné a údené tofu si rozkrojíme na polovicu. Jednu polovicu z každého tofu nastrúhame na hrubom strúhadle a druhú polovicu na jemnejšom strúhadle.
Tofu pridáme k cibuľke a chvíľu restujeme. Pridáme kurkumu a čerstvo mleté čierne korenie.
Zalejeme sójovou smotanou a zamiešame (smotanu môžeme pridávať podľa požadovanej konzistencie tofíčiek).
Vmiešame čerstvú nasekanú pažítku osolíme čiernou soľou Kala Namak a môžeme podávať.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Kurkuma | Čierne korenie mleté |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová