Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Cícer dáme do vlažnej vody a necháme namočený cez noc (8 – 12 hodín) – zdvojnásobí objem. Druhý deň zlejeme, zalejeme vodou, varíme domäkka (1 – 2 hodiny), potom zlejeme a časť cícera dáme bokom. V hrnci rozpustíme maslo, osmažíme cibuľu, po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, cícer, dostatok rímskej rasce, čerstvé čierne korenie a ešte chvíľu smažíme. Zalejeme vodou, vhodíme kocku bujónu a varíme ešte 20 minút. Potom pridáme smotanu a polievku starostlivo rozmixujeme (ochutnáme, poprípade dodáme korenie). Pri servírovaní každú porciu doplníme lyžičkou kyslej smotany a vareným cícerom.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Čierne korenie mleté | Rímska rasca mletá |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne