Čo budeme potrebovať: |
|
Na varenie fazule:
Cuketa na kari:
|
Postup:
Namočenú fazuľu (aspoň 8 hodín) uvaríme s bylinkami do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Mrkvu si nastrúhame škrabkou na zeleninu na dlhé prúžky. Cuketu nakrájame na kocky.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme mrkvu a chvíľu restujeme. Prisypeme korenie a ešte chvíľku restujeme.
K mrkvi pridáme cuketu.
Poriadne si rozmiešame mlieko s hrachovou múkou, aby nám nevznikli hrudky a prilejeme k cukete. Všetko premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Občas premiešame, poprípade podlejeme troškou vody.
Pridáme uvarenú fazuľu a prehrejeme.
Servírujeme s varenou ryžou, čerstvou a kvasenou zeleninou a semienkami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Ligurček | Bazalka | Majorán |
Čarodejnica | Kari korenie | Kurkuma |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová