Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Cuketa na kari

Jedlo s chuťou a vôňou orientu. Navyše zdravé a ľahko stráviteľné.

Cuketa má navyše minimálny obsah kalórií a vysoký obsah minerálov. Priaznivo pôsobí na srdce, ľadviny, tráviace ústrojenstvo, pomáha pri liečbe cukrovky, reumatizmu a dny. Má aj protirakovinové účinky.

Prajeme dobrú chuť :)

Čo budeme potrebovať:

 

Na varenie fazule:

Cuketa na kari:

  • 2 cibule
  • 1 veľká žltá cuketa (alebo 2 menšie pokojne aj zelené)
  • 3 väčšie mrkvy
  • 1 ČL čarodejnice
  • 2 ČL BerBer soli alebo Kari korenia
  • 1 ČL kurkumy
  • 4 PL hrachovej múky (alebo Hrašky či cícerovej múky)
  • 0,5 l ovseného mlieka (vody)
Cuketa na kari

Postup:

Namočenú fazuľu (aspoň 8 hodín) uvaríme s bylinkami do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Mrkvu si nastrúhame škrabkou na zeleninu na dlhé prúžky. Cuketu nakrájame na kocky.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme mrkvu a chvíľu restujeme. Prisypeme korenie a ešte chvíľku restujeme.
K mrkvi pridáme cuketu.
Poriadne si rozmiešame mlieko s hrachovou múkou, aby nám nevznikli hrudky a prilejeme k cukete. Všetko premiešame a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút. Občas premiešame, poprípade podlejeme troškou vody.
Pridáme uvarenú fazuľu a prehrejeme.
Servírujeme s varenou ryžou, čerstvou a kvasenou zeleninou a semienkami.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

libeček bazalka majoránka
Ligurček Bazalka Majorán
čarodějka kari-koření kurkuma
Čarodejnica Kari korenie Kurkuma

 

Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Cuketa na kari Cuketa na kari