Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Špaldové kernotto a ryžu prepláchneme, vložíme spoločne do hrnca a zalejeme vodou (v pomere 1:2). Pridáme kari korenie. Varíme cca 40 – 45 minút od privedenia do varu. Po pol hodine radšej pravidelne kontrolujeme, poprípade dolejeme trochu vody. Dyňu si vydlabeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nie je treba lúpať. Morskú riasu namočíme do vody. Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu a dyňu. Okoreníme rascou a bazalkou. Zlejeme vodu s riasami a primiešame. Zalejeme trochou vody a dusíme 15 – 20 minút do zmäknutia. Pred dovarením pridáme sójovú omáčku a Tahini (poprípade dosolíme a dochutíme). Vmiešame uvarené špaldové kernotto s ryžou a čerstvý pór. Premiešame a podávame posypané „parmezánom“ zo sezamu a kešu (drvenými orieškami a semienkami), kvasenou a čerstvou zeleninou.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Rasca mletá | Bazalka | Kari korenie |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová