Prísady:
|
Osmažte pomaly cibuľku a cesnak na oleji. Pridajte korenie, necelú malú lyžičku soli a spoločne chvíľu restujte.
Zalejte horúcou vodou, pridajte kocky zeleninového bujónu, cícer a zemiaky. Varte cca 15 minút (do zmäknutia zemiakov – záleží na veľkosti kúskov).
Približne tretinu uvarenej polievky odoberte a rozmixujte do krémova, ide to aj ponorným mixérom. Vráťte spät do polievky – tým ju ideálne zahustíte bez toho, aby ste museli robiť nie moc zdravú záprašku.
Na záver pridajte na kúsky nakrájaný mangold alebo našikmo nakrájané zelené časti póru, nechajte prejsť varom a ihneď vypnite. Dochuťte podľa potreby soľou, čiernym korením, poprípade môžete pridať i trošku smotany (bio kravskej, sójovej alebo ovsenej) - ale to vôbec nie je nutné.
Posypte opraženými dyňovými semienkami alebo vlašskými orechami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Paprika sladká | Vega hubová | Čierne korenie celé |
Paprika pálivá |
Celý recept vrátane postupu nájdete na www.vareni.cz.