Čo budeme potrebovať: |
|
Na varenie fazule:
Karfiol na kari:
|
Postup:
Namočenú fazuľu (aspoň 8 hodín) uvaríme s bylinkami do mäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Na troške oleja osmažíme cibuľku, pridáme karfiol rozobratý na ružičky a chvíľu restujeme. Prisypeme korenie a ešte chvíľku restujeme.
Ku karfiolu prilejeme kokosové mlieko a sójovú omáčku, premiešame a dusíme pod pokrievkou do zmäknutia asi 15 – 20 minút. Občas premiešame, prípadne podlejeme troškou vody.
Pridáme uvarenú fazuľu, nakrájanú jarnú cibuľku (pór) a prehrejeme.
Servírujeme s varenou ryžou, čerstvou a kvasenou zeleninou, semienkami a orieškami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Ligurček | Bazalka | Majorán |
Čarodejnica | Kari korenie | Kurkuma |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová