Čo budeme potrebovať: | |
Omáčka:
Ďalej:
|
Postup:
Fazuľu si večer namočíme. Ráno vodu zlejeme, prepláchneme a varíme v čerstvej vode spolu s ligurčekom a majoránom do mäkka. Pred dovarením dosolíme. Uvarenú fazuľu scedíme.
Ryžu a mandle si prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody aspoň na 2 hodiny. Vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do hrnca a pridáme 1000 ml vody a štipku soli. Varíme spoločne 30 minút.
Po uvarení prelejeme do koktejlového mixéra, pridáme citrónovú šťavu, čiernu soľ Kala Namak, lahôdkové droždie a hrubé stonky z kôpru. Mixujeme na hladkú omáčku.
Prelejeme naspäť do hrnca, primiešame scedenú fazuľu a nadrobno nasekaný čerstvý kôpor.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na polmesiačiky a varíme spoločne s rascou, kôprom a bambovou soľou (alebo len osolíme) v pare alebo vo vode.
Dozdobíme čerstvým kôprom, konopnými semienkami a servírujeme.
Odporúčam ešte servírovať s brokolicou varenou v pare, dochutenou sušeným mletým cesnakom a bambovou soľou.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Soľ | Ligurček | Majorán |
Rasca mletá |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová