Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kôprová omáčka s fazuľou

Neodolateľná kôprová omáčka určite nadchne všetkých. 

 

Čo budeme potrebovať:  

Omáčka:

  • 200 g veľkých bielych fazúľ (v suchom stave)
  • 80 g jazmínovej ryže (basmati, gulatozrnná...)
  • 80 g lúpaných mandlí
  • 1000 ml vody
  • štipku soli
  • 30  40 g čerstvého kôpru
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 3/4 ČL čiernej soli Kala Namak
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 1 ČL ligurčeka
  • 1 ČL majoránu

Ďalej:

  • 12 ks zemiakov
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1/2 ČL bambovej soli (nemusí byť, postačí osoliť)
  • čerstvý kôpor

Postup:

Fazuľu si večer namočíme. Ráno vodu zlejeme, prepláchneme a varíme v čerstvej vode spolu s ligurčekom a majoránom do mäkka. Pred dovarením dosolíme. Uvarenú fazuľu scedíme.
Ryžu a mandle si prepláchneme a namočíme v dostatočnom množstve vody aspoň na 2 hodiny. Vodu zlejeme a opäť prepláchneme. Preložíme do hrnca a pridáme 1000 ml vody a štipku soli. Varíme spoločne 30 minút.
Po uvarení prelejeme do koktejlového mixéra, pridáme citrónovú šťavu, čiernu soľ Kala Namak, lahôdkové droždie a hrubé stonky z kôpru. Mixujeme na hladkú omáčku.
Prelejeme naspäť do hrnca, primiešame scedenú fazuľu a nadrobno nasekaný čerstvý kôpor.
Zemiaky si očistíme, nakrájame na polmesiačiky a varíme spoločne s rascou, kôprom a bambovou soľou (alebo len osolíme) v pare alebo vo vode.
Dozdobíme čerstvým kôprom, konopnými semienkami a servírujeme.
Odporúčam ešte servírovať s brokolicou varenou v pare, dochutenou sušeným mletým cesnakom a bambovou soľou. 

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

hrubozrnná-mořská-sůl libeček majoránka
Soľ Ligurček Majorán
kmín-mletý
               Rasca mletá

                                                                                               Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

Koprová omáčka s fazolemi1 Koprová omáčka s fazolemi2 Koprová omáčka s fazolemi3