Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Ovsení ježkovia

Títo zdraví a chrumkaví ježkovia sú ideálnymi spoločníkmi na cesty.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • 300 g ovsených vločiek
  • 800 ml rastlinného mlieka alebo vody
  • 60 g vanilkovej Hrašky
  • 70 g mandlí
  • 70 g vlašských orechov
  • 70 g lieskových orechov
  • 70 g hrozienok
  • 70 g sušených datlí
  • 70 g sušených marhúľ
  • 2 PL kakaa
  • 2 KL škorice
  • 1 KL perníkového korenia
  • štipku kardamonu
Ovesní ježci

Postup:

Vločky zmiešame s teplým mliekom alebo vodou a necháme 15 minút odstáť.
Medzitým si nakrájame sušené ovocie a orechy nasekáme nahrubo.
Do vločiek vmiešame vanilkovú Hrašku a korenie. Pridáme sušené ovocie a oriešky. Premiešame a podľa chuti osladíme javorovým sirupom. Zmes si rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice vmiešame kakao.
Lyžicou kladieme hrudky na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme na 180°C počas 30 minút.

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

skořice-mletá perníkové-koření
Škorica mletá Perníkové korenie


Tento recept poskytol portálIveta Ondruchová

 
Ovesní ježci 1 Ovesní ježci 2 Ovesní ježci 3 Ovesní ježci 4