Prísady na prípravu perníkov
- 1,5 lyžičky perníkového korenia
- 100 g masla
- 3 lyžice medu
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do perníka
- 2 ks vajec
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
- 120 g práškového cukru
Postup
Na dosku nasypeme múku, cukor a pridáme perníkové korenie, kypriaci prášok do perníka, kakao, med, maslo a vajcia. Ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme (najlepšie cez noc) odležať.
Z cesta vyvaľkáme asi 3 - 5 mm silný plát, z ktorého vykrajujeme pomocou formičiek rôzne tvary a kladieme ďalej od seba na papier na pečenie. Perníky pečieme 5 - 7 minút na 175 °C.
Ešte horúce perníky potrieme rozšľahaným bielkom, aby sa krásne leskly. Perníky podľa tohto receptu sú hneď mäkké.