Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Sušené paradajky si namočíme na 15 minút do vody. Vodu zlejeme, paradajky osušíme a nakrájame nadrobno.
Na oleji restujeme nakrájané sušené paradajky a cesnak nakrájaný na tenké plátky asi 3 minúty, kým bude cesnak dozlata.
Pridáme nakrájané konzervované paradajky aj so šťavou a dusíme na miernom plameni 15 minút.
Cca 4 litre vody privedieme do varu, pridáme čajovú lyžičku soli a cestoviny. Premiešame, aby sa cestoviny nezlepili a prikryjeme pokrievkou. Vodu privedieme opäť k varu, potom odkryjeme a odkryté varíme 5 minút. Pridáme fazuľové struky a varíme, kým cestoviny nie sú al dente.
Hotové cestoviny s fazuľovými strukmi necháme odkvapkať a pridáme ich do panvice s paradajkovou omáčkou. Okoreníme. Pri vysokej teplote všetko opekáme a miešame asi 1 minútu.
Podávame posypané orieškami a semienkami.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Čierne korenie mleté | Hrubozrnná morská soľ |
Tento recept poskytol portál: Iveta Ondruchová