Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Tempeh burger

Burger nemusí byť vždy hovädzí či kurací. Skúste si doma naservírovať sójový tempeh so zeleninou v sezamovej žemli.

 

Čo budeme potrebovať:  
  • marinovaný tempeh
  • 2 guľaté žemle
  • červenú cibuľu
  • uhorku
  • paradajku
  • ľadový šalát
  • plátkový syr
  • kečup
  • hořčicu
  • čierne korenie
  • soľ
Tempeh burger

Postup:

Na panvici nasucho opečieme vnútorné strany rozkrojených sezamových žemlí (alebo inú žemľu), dolnú časť potom natrieme francúzskou horčicou, na hornú časť položíme plátok syra. Marinovaný tempeh pozdĺžne rozkrojíme na dva tenšie plátky, orežeme rohy, aby pasovaly do žemlí, osolíme, okoreníme a opečieme na troche olivového oleja. Plátok tempehu položíme na horčicou natretú časť (najlepšie rovnou odrezanou stranou nahor, zelenina potom lepšie drží), obložíme tenkými polkolieskami červenej cibule, plátkami uhorky (kyslej alebo šalátovej) a pokropíme kečupom. Potom túto vrstvu prikryjeme ľadovým šalátom a tenkým plátkom paradajky (môžeme nastrúhať trochu mrkvy). Priklopíme hornou časťou žemle so syrom a podávame samotné alebo s hranolkami. Vynikajúce. 

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

pepř-barevný-celý hrubozrnná-mořská-sůl
Čierne korenie farebné celé Hrubozrnná morská soľ

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne