Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Na panvici nasucho opečieme vnútorné strany rozkrojených sezamových žemlí (alebo inú žemľu), dolnú časť potom natrieme francúzskou horčicou, na hornú časť položíme plátok syra. Marinovaný tempeh pozdĺžne rozkrojíme na dva tenšie plátky, orežeme rohy, aby pasovaly do žemlí, osolíme, okoreníme a opečieme na troche olivového oleja. Plátok tempehu položíme na horčicou natretú časť (najlepšie rovnou odrezanou stranou nahor, zelenina potom lepšie drží), obložíme tenkými polkolieskami červenej cibule, plátkami uhorky (kyslej alebo šalátovej) a pokropíme kečupom. Potom túto vrstvu prikryjeme ľadovým šalátom a tenkým plátkom paradajky (môžeme nastrúhať trochu mrkvy). Priklopíme hornou časťou žemle so syrom a podávame samotné alebo s hranolkami. Vynikajúce.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Čierne korenie farebné celé | Hrubozrnná morská soľ |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne