Čo budeme potrebovať: | |
|
Postup:
Cibuľku osmažiť na masle, na to nakrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, pór). Okoreniť (bobkový list, tymián, nové korenie, klinček, trochu škorice). Dusiť a podlievať (možno dať kocku či dve zeleninového bujónu) až kým sa to nerozvarí takmer na kašu. Zahustiť kys. smotanou s hladkou múkou (ak by to bolo moc husté, tak pridať viac smotany). Prepasírovať, osoliť, okyseliť (octom), trošku osladiť. Podávať s knedľou a brusnicami. Ako optická náhrada mäsa sa hodia osmažené kúsky Tofu (najlepšie marinované a naložené v korení), ktoré príjemne splynie s omáčkou a dodáva jedlu vyváženosť. Presvedčivejším variantom sú plátky seitanu, ktoré posypané korením na sviečkovú zľahka osmažíme na masle a dáme do omáčky povariť.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Bobkový list mletý | Bobkový list celý | Tymián | Nové korenie celé | Klinček celý | Škorica mletá |
Tento recept poskytol portál: bezmasa.kvalitne