Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Vegetariánska sviečková

Omáčka s kyslou smotanou s brusnicami a ako náhrada mäsa použitý syr tofu.

 

Čo budeme potrebovať:  
Vegetariánská svíčková

Postup:

Cibuľku osmažiť na masle, na to nakrájanú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, pór). Okoreniť (bobkový list, tymián, nové korenie, klinček, trochu škorice). Dusiť a podlievať (možno dať kocku či dve zeleninového bujónu) až kým sa to nerozvarí takmer na kašu. Zahustiť kys. smotanou s hladkou múkou (ak by to bolo moc husté, tak pridať viac smotany). Prepasírovať, osoliť, okyseliť (octom), trošku osladiť. Podávať s knedľou a brusnicami. Ako optická náhrada mäsa sa hodia osmažené kúsky Tofu (najlepšie marinované a naložené v korení), ktoré príjemne splynie s omáčkou a dodáva jedlu vyváženosť. Presvedčivejším variantom sú plátky seitanu, ktoré posypané korením na sviečkovú zľahka osmažíme na masle a dáme do omáčky povariť.

 

Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:

bobkový-list-mletý bobkový-list-celý tymián nové-koření hřebíček-celý skořice-mletá
Bobkový list mletý Bobkový list celý Tymián Nové korenie celé Klinček celý Škorica mletá

 

Tento recept poskytol portálbezmasa.kvalitne