Prísady:
- 2 ks vajec
- 1 kocka zeleninového bujónu
- 200 g lúpanej červenej šošovice
- 1 ks brokolice
- 2 – 3 väčšie mrkvy
- 1 lyžička majoránu
Podľa chuti:
- vega
- čierne korenie mleté
Podľa potreby:
- strúhanka
- olej na smaženie
Brokolicu umyjeme, odkrojíme tvrdší hlúb a rozdelíme na ružičky. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska alebo hranolky a dáme spoločne variť do vody ochutenej kockou bujónu. Zeleninu varíme domäkka, potom ju zlejeme a necháme odkvapkať.
Červenú šošovicu zalejeme vodou a dáme variť. Nemusíme ju vopred namáčať. Šošovicu varíme domäkka asi 20 minút, až potom ochutíme vegetou.
Brokolicu s mrkvou rozmixujeme na kašu, v miske zmiešame so šošovicou, pridáme 2 rozšľahané vajcia, ochutíme majoránom, vegetou a čiernym korením. Podľa potreby zahustíme strúhankou (spotrebujeme väčšie množstvo než na klasické fašírky) a dáme do chladničky, aby nám zmes na vegetariánske fašírky stuhla a lepšie sa s ňou pracovalo.
Zo zmesi tvoríme menšie fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Z oboch strán fašírky osmažíme dozlatista vo väčšom množstve rozpáleného oleja.
Vegetariánske fašírky podávame ihneď po dosmažení so zemiakovou kašou alebo studené ako chuťovku.
TIP: Odporúčame nahradiť korenie uvedené v recepte korením Babičkino korenie.
Na tento recept môžete zakúpiť Rojikovo korenie:
Hrubozrnná morská soľ | Babičkino korenie | Vega | Majorán | Čierne korenie mleté |